KENALI SOFA LEATHER ANDA : PROTECTED OR UNPROTECTED LEATHER…?

Kulit Asli atau di kenali sebagai Genuine Leather adalah satu bahan atau material yang sangat tahan lasak dan mudah penjagaannya terutama yang digunakan sebagai perabut hiasan rumah.

Menjaga sofa kulit anda, kerusi duduk, wing chair, kerusi makan atau ottoman supaya kelihatan bersih adalah mudah jika anda mengikuti langkah yang betul. Namun, sebelum aktiviti pembersihan dilakukan, anda perlulah mengetahui jenis kulit apa yang anda miliki. Kerana kulit asli mempunyai perbezaan jenis dan kekemasan dan berlainan jenis mempunyai keperluan pembersihan yang berbeza.

KENALI 2 JENIS KEKEMASAN KULIT UNTUK SOFA KEDIAMAN ANDA.

Sebelum anda membeli perabut buatan kulit, kebiasaanya para penjual akan memberitahu anda jenis kulit yang mereka gunakan. Di ROYALE CHESTERFIELD, kesemua produk keluaran kami menggunakan kulit asli atau genuine leather dengan 2 jenis kekemasan:

1. Premium Vintage ( UnProtected Leather) dan

2. Clasic Leather ( Protected Leather).

Jika anda tidak mempunyai pengetahuan mengenai jenis kulit dan anda tidak pasti apa jenis kulit yang anda ada, berikut adalah tips untuk mengenali jenis kulit asli perabut anda:

UNPROTECTED LEATHER

Kulit Aniline – juga dikenali sebagai aniline tulen, aniline penuh atau kulit yang belum selesai – mempunyai rasa yang lembut dan mewah. Kulit dicelupkan melalui pewarna aniline tetapi tidak mempunyai warna pigmen permukaan ditambah. Ia mempunyai salutan perlindungan sedikit atau tiada selain daripada rawatan tahan kotoran. Bijian dan tiruan permukaan semulajadi boleh dilihat pada kulit, yang boleh membentuk patina. Kulit Aniline lebih sensitif terhadap pewarnaan daripada kulit yang dilindungi dan biasanya lebih mahal lagi. Lain-lain jenis kulit aniline termasuk kulit tarik, yang disuntik dengan minyak dan lilin, dan kulit nubuck, yang telah mengalami tekanan atau buffed untuk membuat rasa lembut dan halus.

ANILENE LEATHER SOFA BY ROYALE CHESTERFIELD

PROTECTED LEATHER

Kebanyakan perabot kulit dibuat dengan kulit yang dilindungi, atau kulit yang telah siap diproses. Kulit ini boleh dilabel semianiline, aniline ditambah pigmen atau kulit berpigmen. Kulit yang dilindungi lebih tahan lama, tahan lama dan seragam dalam penampilan berbanding aniline tulen. Kulit semianiline adalah aniline-dicelup dan dihiasi dengan lapisan warna pigmen. Ia mempunyai rasa lembut seperti kulit aniline tulen tetapi agak tahan lama kerana salutan pigmen pelindung. Kulit pelindung yang lain dilapisi dengan lapisan tebal pigmen dan polimer. Mereka mempunyai rasa yang lebih sihat dan tahan haus dan lusuh.

Dapatkan sofa kulit Chesterfield, kerusi duduk, wing chair, kerusi makan atau ottoman yang diperbuat dari KULIT ASLI di ROYALE CHESTERFIELD sekarang kerana kualiti bahan buatan dan kerja tangan kami adalah yang terbaik untuk setiap penghasilan produk kami.

ROYALE CHESTERFIELD
https://royalechesterfield.com/

COMMENTS (2)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *